25. SİNYAL İŞLEME ve İLETİŞİM UYGULAMALARI KURULTAYI
15-18 MAYIS 2017
MARITIM PINE BEACH RESORT BELEK • ANTALYA / TÜRKİYE

İTÜ

YENİLİKLER

Çift Taraflı Gizlilik İlkesi

SIU 2017 Kurultayı'nda bildiriler çift taraflı gizlilik ilkesiyle değerlendirilecektir. Bu anlamda yazarlar, bildirilerini değerlendiren hakemlerin kim olduklarını bilmeyecekler; aynı zamanda hakemler de değerlendirdikleri bildirilerin yazarlarının kim/kimler olduğunu ve hangi kurum/kuruluşta görev yaptıklarını bilmeyeceklerdir. Çift taraflı gizlilik ilkesiyle değerlendirme mekanizmasının SIU 2017 kurultayının bilimsel kalitesini artırması öngörülmektedir.

SIU2017 bildirilerin anonim gönderilmesine ilişkin uygulanacak yeni kurallar "Bildiri Gönderim Kuralları" sayfasında görülebilir.

SIU 2017 ve TEKRARLANABİLİR ARAŞTIRMA

SIU 2017 ve TEKRARLANABİLİR ARAŞTIRMA

SIU 2017 Düzenleme Kurulu olarak tekrarlanabilir araştırma yaklaşımını destekliyor ve teşvik ediyoruz.

İsteyen yazarlar basıma hazır bildirilerine, yazılım uygulamalarını içeren kaynak kodlarını, veri setlerini ve/veya ilişkili dosyaları yükledikleri adresleri ekleyebilir. Bu adreslerin kurultay sayfalarından duyurulmasını isteyen yazarların,

  • bildiri numarası,
  • bildiri başlığı ve
  • dosyaların yer aldığı adres bilgilerini

    siu2017(a|t)itu.edu.tr adresine iletmeleri gerekmektedir.

    NEDEN TEKRARLANABİLİR ARAŞTIRMA?

    İşaret işleme alanında sağlanacak tekrarlanabilir araştırma ortamı, alandaki ilerlemeyi hızlandıracak ve geliştirecek potansiyele sahiptir.

    Tekrarlanabilir araştırmanın hedefi yapılan araştırmaya ilişkin tüm adımların detaylarıyla belgelendirilmesi ve açıkça paylaşımıyla diğer araştırmacıların bu çalışmaya ilişkin bulgulara ve sonuçlara hızla ulaşabilmesini sağlamaktır. Bilimsel düşünce açısından temel değerler olan şeffaflık ve tekrar edilebilirlik imkanı böylelikle daha etkin bir şekilde sağlanabilir. Benzer analizleri etkin bir şekilde yapan diğer araştırmacıların ilgili alanda verebileceği katkıları artırabilir ve bilimsel ilerlemenin daha hızlı gelişmesi sağlanabilir. Kaynak kodların ve verilerin paylaşımı araştırmacıların kendileri için de daha düzenli bir belgeleme sistemi geliştirmelerine destek olacaktır.

    TEKRARLANABİLİR ARAŞTIRMAYA İLİŞKİN BAZI YAYINLAR

    P. Vandewalle, J. Kovacevic and M. Vetterli, "Reproducible research in signal processing," IEEE Signal Processing Magazine, vol. 26, no. 3, pp. 37-47, May 2009.
    doi: 10.1109/MSP.2009.932122

    R. Sinha and P. S. Sudhish, "A principled approach to reproducible research: a comparative review towards scientific integrity in computational research," 2016 IEEE International Symposium on Ethics in Engineering, Science and Technology (ETHICS), Vancouver, BC, 2016, pp. 1-9.
    doi: 10.1109/ETHICS.2016.7560050

    S. Fomel, "Reproducible Research as a Community Effort: Lessons from the Madagascar Project," Computing in Science & Engineering, vol. 17, no. 1, pp. 20-26, Jan.-Feb. 2015.
    doi: 10.1109/MCSE.2014.94