6- Enerji Hasat Eden Haberlesme Sistemleri

Etkinlik Türü: Özel Oturum

Özel Oturumun Adı: Enerji Hasat Eden Haberleşme Sistemleri

Onur Kaya, onur.kaya{a*}isikun.edu.tr, Işık Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

Yeni nesil haberleşme sistemlerinde, pillere ya da şehir elektriğine bağımlı olarak çalışan klasik haberleşme bileşenlerinin bir bölümünün yerlerini, enerjilerini çevreden hasat eden, çevreye duyarlı ve uzun kullanım ömrüne sahip bileşenlere bırakacağı öngörülmektedir. Bu doğrultuda, sınırlı miktarlarda hasat edilen enerjiyi iletişimde ve sinyal işlemede etkin biçimde kullanabilen, enerjinin kesikli geliş yapısını dikkate alarak tasarlanmış tekniklerinin geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Bu özel oturumun amacı, enerji hasat eden sistemler için iletişim ve sinyal işleme teknikleri konularında yapılan çalışmalar için bir paylaşım ortamı oluşturmaktır.
Katkı beklenilen konulara bazı örnekler,

• Eş zamanlı kablosuz veri ve enerji transferi,
  • Enerji işbirliği ve iletişim için dalga şekli tasarımı,
  • Enerji hasat eden sistemler için ortama erişim, yönlendirme, gönderi çizelgelemesinin eniyilenmesi,
  • Enerji hasat eden sistemler için enerji etkin sinyal işleme yaklaşımları,
  • Veri işlemenin enerji maliyetini dikkate alan iletişim sistemleri,
  • Enerji hasadı senaryosuna uygun kodlama / kodçözme teknikleri,
  • Enerji hasat eden sistemlerin gerçekleme çalışmaları

olarak sıralanabilir, ancak genel çerçevede enerji hasadı ile ilgili tüm konularda katkılar davet edilmektedir.

Teknik Program Komitesi:

• Elif Uysal Bıyıkoğlu
  • Ali Özer Ercan
  • Özgür Erçetin
  • Tolga Girici
  • Onur Kaya
  • Mutlu Koca
  • Melda Yüksel

Special Session Title: Energy Harvesting Communication Systems

Organizer:
Onur Kaya, onur.kaya{a*}isikun.edu.tr, Isik University, Faculty of Engineering

Call for Papers:
In next generation wireless systems, traditional communication system components that rely on batteries and / or the grid are expected to give way to energy harvesting environmentally friendly components with virtually unlimited lifetimes. To this end, new techniques, tailored to the intermittent structure of the harvested energy need to be developed, so that the scarce harvested energy is efficiently used in communication and signal processing. The aim of this special session is to create a medium to share recent results in the broad fields of  communication and signal processing under energy harvesting scenarios.
Topics of interest for this special session include, but are not limited to

• Simultaneous wireless energy and information transfer,
  • Waveform design for energy cooperation and energy harvesting communication,
  • Optimal transmit scheduling, medium access, routing algorithms for energy harvesting systems,
  • Energy efficient signal processing applications for energy harvesting systems,
  • Energy harvesting communication systems under decoding / data processing costs,
  • Encoding / decoding techniques suitable for energy harvesting setups,
  • Implementation / realization of energy harvesting systems.

Technical Program Committee:

• Elif Uysal Bıyıkoğlu