4- Çok Boyutlu Veri Islemede Güncel Yaklasimlar

Etkinlik Türü: Özel Oturum

Özel Oturumun Adı: Çok Boyutlu Veri İşlemede Güncel Yaklaşımlar - IEEE GRSS Türkiye Özel Oturumu

Esra Erten, eerten{a*}itu.edu.tr, Istanbul Teknik Üniversitesi
Alp Ertürk, alp.erturk{a*}kocaeli.edu.tr, Kocaeli Üniversitesi
Gülşen Taşkın Kaya, tasking{a*}itu.edu.tr, Istanbul Teknik Üniversitesi

IEEE GRSS (Geoscience and Remote Sensing Society) Türkiye Bölümü, kuruluşunun 5. yılında, etkinliklerine SİU 2017'de "Çok Boyutlu Veri İşlemede Güncel Yaklaşımlar" isimli özel oturum ile devam etmektedir. Bu özel oturum ile GRSS ailesinin Türkiye'deki IEEE'nin diğer alt toplulukları ile etkileşiminin arttırılması ve uzaktan algılama alanında çalışan araştırmacılar ile bilgi paylaşımı ve işbirliği olanaklarının arttırılması hedeflenmektedir. Uzaktan Algılama için Sinyal ve Görüntü İşleme Çalıştayı bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan bu özel oturumda, çok boyutlu (multispektral, hiperspektral, multi-channel) verilerin işlenmesi için güncel yaklaşımlara dair bildirilere yer verilecektir.

Konunun Önem ve Gerekçesi:
IEEE GRSS (Geoscience and Remote Sensing Society) Türkiye Bölümü 2012 yılında, Türkiye'de uydu teknolojilerinin artan kullanımını daha verimli değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla, kurulmuştur. IEEE GRSS Türkiye Bölümü, kurulduğu yıldan bugüne iki adet eğitim semineri ve biri TÜBİTAK Bilgem, diğeri İTÜ bünyesinde olmak üzere iki adet teknik yaz okulu düzenlemiştir. Bu yaz okulları ve eğitim seminerleri kapsamında ulusal ve uluslararası araştırmacıların, uzaktan algılama alanında çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve kurum çalışanları ile buluşması ve bilgi aktarımı ve paylaşımı gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. IEEE GRSS Türkiye Bölümü'nün son düzenlediği teknik yaz okulu etkinliği ile ilgili bilgiler http://uygu2016.itu.edu.tr/ adresinden görülebilir. Bu ve benzeri etkinlikler, uzaktan algılama alanında çalışan araştırmacıların birbirleri ile bilgi paylaşımının ve işbirliği olanaklarının arttırılması için büyük önem taşımaktadır.